LoungeKLIPPER Avontuur
zeilen op de Wadden

specialist in op maat gemaakte zeilreizen

Dit is jouw vakantie

Buiten, samen, een frisse wind, minimale footprint

Luxe teakdek

Het teakhouten dek geeft een warme en luxueuse sfeer

11 hutten

veel mogelijkheden voor extra privacy tijdens de nachtrust

Nieuwe stijl

Moderne stijlelementen zorgen voor een verblijf in een eigentijdse vakantiesfeer

89% minder co2

Wij varen met Blauwe diesel en bouwen met bamboe

Leer ons kennen

Ontdek wat de Avontuur
bijzonder maakt

Wij varen graag buiten de gebaande vaarwegen, denken in andere mogelijkheden, zijn onafhankelijk van grote kantoren, stellen de wensen van onze gasten voorop.


Ongekend veel Nederlandse gasten hebben in 2020 een mooie en veilige zeilreis meegemaakt met de Avontuur. Na het initiele verlies van veel boekingen in het voorjaar, bleken mensen die op zoek gingen naar een mooie zeilervaring in eigen land ons heel goed te vinden. In de drie maanden die ons restten van het zeilseizoen heeft het schip zich bewezen door meer dan ooit tevoren met Nederlandse groepen zeilvakanties en zeilweekeinden te varen. Het heeft ons heel veel positieve energie gegeven om temidden van al het drama toch ook een succesverhaal mee te maken. En wij durven daarom met vertrouwen naar de toekomst te kijken.

 

Een zeilvakantie maken en besmetting voorkomen

Minder passagiers, afstand houden en hygiëne

Pas wanneer de 1,5 meter afstandregel is opgeheven, kunnen wij met passagiers varen zoals in de tijden voor corona. Het is nog onbekend wanneer de vaccinatiegraad toelaat deze regel op te heffen maar wij hopen daarbij op het begin van de zomer 2021. Tot het zover is zijn wij genoodzaakt om het aantal volwassen passagiers te reduceren.
Bovendien moet in theorie het samenzijn aan boord zo worden georganiseerd dat mensen die niet uit hetzelfde huishouden komen toch anderhalve meter afstand kunnen houden. Daar hebben wij over nagedacht en leggen in een persoonlijk contact graag uit hoe afstand houden handen en voeten gegeven kan worden. Daarnaast hebben we extra veel aandacht voor de hygiëne.
Met aandacht voor deze drie elementen hebben wij afgelopen zomer veel mensen blij kunnen maken met een zeilreis aan boord van de Avontuur.

Maximaal aantal mensen

We hebben afgelopen zomer ervaring opgedaan met wat realistisch is aan boord van de Avontuur. Er kunnen ongeveer 14 personen (boven 12 jaar) aan boord verblijven. Let wel: er zijn 11 tweepersoons hutten dus enkele mensen moeten die delen.
Kinderen jonger dan 13 jaar mogen zonder beperking mee aan boord. Er zijn maximaal 22 slaapplaatsen beschikbaar.
Samenvattend kan je zeggen dat het schip geschikt is voor vriendengroepen van of voor twee a drie families met meerdere huishoudens.

 

Neem vooral contact op om te overleggen wat er mogelijk is: Wamme van der Kuip 0614395708

Wat zijn de verschillen met 'normaal'?

Prijs

Vanwege het geringere aantal passagiers hebben we ook de prijs verlaagd en werken we niet meer met een vaste maar met een gestaffelde prijs. Klik hier om de prijzen te bekijken.

Wat ga je van Corona merken als je aan boord bent?

Tijdens het zeilen hoeven wij bovendeks geen afstand te houden. Benedendeks en in de haven wordt wel gevraagd om anderhalve meter afstand te betrachten. De praktijk leert dat onze gasten, bijvoorbeeld families of vriendengroepen, in de thuissituatie (ook) geen afstand houden en het lastig vinden dat aan boord wel te doen. Wij hebben daar begrip voor maar vragen ook jouw begrip voor de positie van de schipper die verantwoordelijk is voor de naleving van corona regels. Samen komen wij er uit maar de schipper blijft wel eindverantwoordelijk.

Aangekomen op de eilanden is het nog steeds mogelijk om te wandelen, te fietsen en zijn de terrassen open. Van de Waddeneilanden genieten kan gelukkig nog steeds. Wel vragen de bewoners ons om respect te hebben voor hun veiligheid en goed de regels na te leven.

Onze belangrijkste zeiltochten

De vaste afvaart haven is Harlingen, poort naar de Waddenzee. Vanuit Harlingen maken wij custom made zeiltochten naar de verschillende Waddeneilanden en desgewenst ook naar het IJsselmeer.

Image
Weekend Waddenzee3010,-

vanaf
215,- pp

Image
50+ singles weekend350,-

per persoon

Image
Midweek zeiltocht4060,-

vanaf
290,- pp

Image
5 daagse kite- en zeilreis650,-

per persoon

Image
Zeven daagse zeilvakantie5880,-

vanaf
420,- pp

Image
Oud en Nieuw Terschelling1950,-

Voor twee families

Gasten reviews

Onze klanten hebben wat te zeggen over ons

'We kijken terug op een waanzinnig mooi weekend. Alles was boven verwachting, en dat is altijd heerlijk.'

'Wij zijn zeker nog heerlijk aan het nagenieten. Het was een erg leuk weekend en we vonden het super goed geregeld'

“Wir hatten einen sehr schönen Törn über Christi Himmelfahrt - waren Auf Ameland und Texel und haben im Wattenmeer geankert - unvergessen für uns alle!”

“Thank you very much for an enjoyable sail”

avonden

sportieve momenten

provincie stadjes

rustige momenten