Faciliteiten

Op het teakdek kan je heerlijk zonnen en genieten van het water en de mooie Hollandse luchten. De veilige kuip biedt veel ruimte waar je alle facetten van het zeilen van dichtbij meemaakt. Binnen straalt het schip een ongedwongen sfeer uit en is recent verbouwd in een loungestijl met gebruik van veel hout. De keuken is ook recent vernieuwd en ruim opgezet en voorzien van alle zaken die het leven aan boord vergemakkelijken.

De Avontuur biedt relatief veel privacy want is uitsluitend voorzien van tweepersoons hutten. Er kunnen in totaal 22 mensen overnachten. Alle hutten zijn voorzien van stromend water, verwarming, stopcontact met 230V en twee usb-laadpunten. De bedden zijn standaard voorzien van beddengoed, kussen en dekbed. De bedden zijn 200x70 cm en vier bedden hebben extra beenruimte voor de lange medemens. Een twaalfde hut is in gebruik als pantry en kan eventueel gebruikt worden voor twee extra personen die met wat minder comfort genoegen nemen.

De LoungeKlipper Avontuur heeft een keuken met alle uitrusting nodig om een goed maal te maken. Ook zaken als theedoeken, schoonmaakmiddelen, wc papier en koffiefilters zijn aan boord. Qua apparatuur is er: twee ruime koelkasten, een elektrische oven, koffieapparaat met filterkoffie, waterkoker, handmixer en staafmixer en een Teufel speakerbox die met een kabeltje en met bluetooth werkt.

Er zijn twee toiletten en twee douches aan boord. Mocht je geen zin hebben in de ochtendrij voor de douche, is er in elke haven gelegenheid om gebruik te maken van de douchefaciliteiten aan wal.

Wat neem je mee aan boord?

Je hoeft alleen je kleding, een handdoek en toilet spullen en eten&drinken mee te nemen, de rest is er al. Het is verstandig goede waterdichte en winddichte kleding mee te brengen. De ervaring leert namelijk dat het alleen regent als je geen regenkleding hebt meegenomen..

Historie van de Avontuur

De klipper Avontuur is in 1911 gebouwd door firma Boot in Leiden. De naam Boot is meer dan een eeuw een bekende naam in de Nederlandse scheepsbouw geweest en vele mooie schepen zijn daar van stapel gelopen. Langs de Zijl exploiteerde deze firma de scheepswerf De Hoop. De Avontuur is gebouwd als snelle klipper. De eerste eigenaar was overtuigd van haar zeilcapaciteiten (en bezat een relativerend karakter) en noemde haar “Wij gaan voorbij”. Ze doet haar naam nog altijd eer aan. De Avontuur heeft de eerste jaren als vrachtschip dienst gedaan. Zeilend werden de bieten en aardappelen van Friesland naar Zuid Holland gevaren. Nadat de motor zijn intrede deed, verdween de zeilende vrachtvaart en in 1980 heeft de firma Ribro haar verbouwd tot charterschip. Vanaf die tijd vaart de Avontuur met gasten over IJsselmeer en Waddenzee
. Het schip is nu 31,50 meter lang en 5,50 meter breed. Het is een rank schip en daardoor is het in staat om hoge snelheden te bereiken. Met 350 vierkante meter zeiloppervlak en een mooie wind gaat de Avontuur op een oor liggen en is de fraai geveegde kont het enige wat je nog ziet.
In 2016 is de Avontuur in bezit gekomen van schipper Wamme van der Kuip