Er is veel vraag naar de mogelijkheid om droog te vallen in combinatie met een zeiltocht op de Wadden. Met schip en al op de bodem van de zee staan en de drooggevallen zeebodem verkennen spreekt velen aan. Maar hoe het in zijn werk gaat is wat onbekender. Zonder een heel technisch verhaal op te hangen, komt het er op neer dat wind en getij bepalen wanneer het mogelijk is om droog te vallen. Die tijdstippen moeten dan ook nog passen binnen de planning van de zeiltocht die wij aan het ondernemen zijn. Dus soms past het mooi en soms gaat het niet of alleen met wat extra moeite. Om de mogelijkheden wat te verbreden bieden wij een paar verschillende soorten droogvallen aan:

  • Traditioneel droogvallen
  • Nat droogvallen
  • Op het strand varen

Traditioneel droogvallen houdt in dat we de hele getij-cyclus op de zandbank doorbrengen, waarbij het schip ook helemaal droog komt te staan en je direct op de zandplaat stapt. Omdat dit ongeveer 7 uur duurt, heb je alle tijd om de elementen te ervaren, alle beslommeringen los te laten en rust te ervaren.

Nat droogvallen duurt veel korter, maar een paar uur en daarbij komt het schip zelf niet helemaal droog te staan. Je waadt door het water naar een drooggevallen zandbank in de buurt en maakt een wandeling.

Op het strand varen houdt in dat we enthoussiaste strandwandelaars op het uiterste Westelijke puntje van Terschelling afzetten op het strand. We varen met de voorkant van het schip tegen het strand en de gasten gaan dan ook snel van boord en waden naar het strand. Zij lopen 2-4 km naar de haven terwijl het schip op de motor naar de haven van terschelling vaart. Deze variant kan alleen bij geschikt weer en getij.

 

Alle varianten van droogvallen zijn inbegrepen bij de prijs van de zeiltocht.